Deze tijd wordt eens de 'goede oude tijd'

Meest recente berichten
Recente reacties
  Archief
  Google vertaling

  Wie zijn wij?

  werkgroep-archeo-pot

  De Archeologische Werkgroep-Archeo, onder leiding van Cor Prins , is een initiatief vanuit de Stichting Archeologie Egmond. De Werkgroep-Archeo ondersteunt de archeologische werkzaamheden in omliggende gemeenten van Velsen tot Den Helder. Onderzoek naar de resten die de vroegere bewoners van het gebied in de bodem hebben achtergelaten staan hierbij centraal.

   

  De werkgroep bestaat uit deskundigen met ervaring op het gebied archeologisch veldwerk, metaaldetector-specialisten en onderzoekers van de Romeinse tijd t/m WOII.

   

  Wat kan Werkgroep-Archeo voor u betekenen?

  Stel: u heeft een archeologische vondst gedaan, maar u weet niet wat het is en uit welke tijd het object afkomstig is. Dan is Werkgroep Archeo het juiste adres om de objecten te laten onderzoeken en u erover te informeren.

  Ondersteuning van professionele archeologen bij archeologisch onderzoek.
  Archeologisch onderzoek uitvoeren indien een professioneel archeologisch onderzoek niet noodzakelijk is. Wij doen dit in goed overleg met de eigenaar van de grond. Wij leggen hierbij archeologische sporen vast, maken een melding en beschermen en behouden de bodemvondsten.
  Determineren, documenteren en beheren van vondsten die gedaan zijn buiten officiële opgravingen.
  Het bevorderen en uitdragen van de archeologie d.m.v. lezingen, exposities en schoolprojecten.

   

   

   

   

   

   

  Meer over Cor Prins

  Copyright © 2016. All Rights Reserved.