Deze tijd wordt eens de 'goede oude tijd'

Meest recente berichten
Recente reacties
  Archief
  Google vertaling

  Cor Prins

  De initiatiefnemer van Werkgroep Archeo is Cor Prins, een archeoloog die vooral de oorlog van 1799 als specialisatie heeft, een treffen die zijn hoogtepunt had aan de kust van Noord-Holland. Daarnaast is hij ook inzetbaar bij grote projecten zoals in Schoorl, Bergen en De Egmonden. Voor de amateur-archeologen kan hij een aanwinst zijn om de gevonden objecten te determineren.

   

  Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

  Cor is sinds zijn zestiende gefascineerd voor deze oorlog die tijdens ‘de lange herfst van 1799’ woedde. Zijn interesse werd 33 jaar geleden gewekt door het boek ‘Russen en Engelsen in Noord-Holland’. Sinds die tijd is hij vaak op pad gegaan met een detector en heeft hij vele gebieden in de omgeving afgestruind naar historische resten.

  Boeken 'Op zee gebleven'

  Van zijn hobby maakte hij zijn beroep en hij heeft nu een stichting in conservering en restauratie van archeologische vondsten. Hij heeft veel kanonskogels, musketkogels, knopen en zelfs een Russische mijterplaat gevonden uit de herfst van 1799. Een deel van zijn vondsten is te bezichtigen in zijn museum in Egmond aan Zee.

  Cor is ook mede-auteur van het boek ‘Op zee gebleven’, het eerste deel van de Egmondse Reeks voor Historisch Egmond. Het boek is samengesteld door Martijn Mulder, uit onderzoeken gedaan door Cor Prins en Rob Leijen. Het vertelt het fascinerende verhaal van één van de zwaarste periodes die Egmond aan Zee heeft gekend en is een eerbetoon aan vissers die op zee gebleven zijn.

   


   Interview in het 'Nieuws uit de Regio'         Bijzondere bodemvondst: het hangend watervat

  Cor Prins met Russische IcoonOudheidskamer

  In de Smidstraat te Egmond aan Zee staat een klein museum, de Oudheidskamer, waar de gevonden spullen in vitrines tentoon gesteld staan. Veelal objecten uit de oorlog van 1799, maar ook objecten uit de tweede wereldoorlog. 

  Oudheidkamer in Egmond aan ZeeDe toegang is gratis! Je vindt hier o.a. archeologische vondsten en een historische presentatie in een oud vissershuisje. Buiten is een verzameling juttersgoed te bewonderen en voor belangstellenden te koop.

  Copyright © 2016. All Rights Reserved.